Muskelaktiverande tejpning

En muskelaktiverande tejpning kan hjälpa din häst att få bättre kroppshållning och kvalitet i sitt rörelsemönster vilket i sin tur ökar kvaliteten i arbete.

Tejpen appliceras på områden som vi vill att hästen ska uppmärksamma mer. Vanligast är att tejpa från muskelns ursprung till fäste men det går bra att frångå i tex tjepningar under magen om bara för att få hästen påmind om sin bukmuskulatur.

Enkelt och roligt verktyg för att effektivisera ett ridpass eller för att hjälpa en svag att bli starkare även när den inte är i träning.

På stora muskler som buk, rumpa och rygg rekommenderar vi att använda den extra breda tejpen maximera support och effekt. Men hästar är olika, för många räcker vår 5 cm breda gott. Testa själv och se vilken som fungerar bäst på din häst.

Muskelaktiverande tejpning med mild till måttlig stretch

Kvalitet i hästens rörelser vill alla flesta ryttare ha när vi rider våra hästar. För att hästen ska bli stark och hålla länge behöver den använda sin kropp på en korrekt sätt. Det kan vi hjälpa den att göra genom att välja ut muskler som vi vill att hästen ska aktivera lite extra under rörelse. Det är enkelt gjort med en liten tejpbit

1. Mät upp tejpen för muskeln du ska tejpa. Tänk på att du bara ska addera stretch också
2. Fäst första änden av tejpen utan stretch och anpassa förankringen efter längden på tejpbiten. (Ju längre tejpbit, desto längre ankare) 
3. Dra ut tejpen till mild eller måttlig stretch och spara  några centimeter till andra ändens ankare. Tänk på att less is more med stretchen, särskilt om det är första gången du använder det på din häst
4. När tejpen är på plats, glöm inte att försiktigt gnugga med handen över tejpen för att aktivera klistret
Sen är det bara för hästen att börja jobba. Om du får mycket effekt av tejpen eller har en häst med svag muskulatur på det området du har tejpat kan det räcka att ha tejpen på under träningspasset och sedan ta av det. Men du kan med fördel låta tejpen sitta kvar ett par dagar om du vill ha effekten under en längre period.