Vanliga frågor

Varför ska man använda kinesiotejp på sin häst?

Svar: Tejp kan hjälpa din häst att bli mer avspänd och mjuk, få bättre kroppskontroll och ökad rörlighet och därmed kvaliteten i träning. På enkel svenska betyder det roligare ridning på en sundare häst som klarar mer!

Rent tekniskt så stimulerar tejpen till ökad blodgenomströmning och syretillförsel genom att lyfta huden vilket hjälper till att minska svullnad, inflammation, ömhet och stelhet. Tejpen kan också ge en muskelaktiverande effekt som hjälper hästen att få bättre rörlig och kroppskontroll samtidigt som den kan användas för att ge stöd till senor och leder vid hård träning, igångsättning eller efter skada. 

Hur länge sitter tejpen?

Svar: Under rätt förutsättningar kan tejpen sitta kvar i över en vecka, men det beror såklart också på var den sitter och med hur mycket stretch. Se till att hästen är helt ren, använd gärna en mild alcogel och en putsduk där du vill att tejpen ska fästa. När tejpen sitter på plats var noga med att värma upp klistret genom att stryka med handen över tejpen ett par gången. Tejpningar med mycket stretch och tejpningar som är placerade så att de utsätts för mycket rörelse tenderar att lossna snabbare än den med mindre stretch och den som placerats på områden med lite rörelse.

Var ska jag använda den breda tejpen och den smala?

Svar: Den breda kinesiotejpen som är 7,5 cm bred är perfekt för hästen rumpa, rygg och bukmuskulatur eftersom musklerna där är stora och med fördel kan få mer stöd av tejpen. Du får större effekt när tejpen täcker ett bredare område. Tejpen som är 5 cm bred kan du använda överallt på hästens kropp och som extra förankring. 

Är tejpen bara för hästar?

Svar: CC Kinesotejp är särskilt utprovad att fästa på hästens hårrem, men med det sagt så går det alldeles utmärkt att använda den på dig själv. Fördelarna med att tejpa hästar är de samma på oss människor.

Har jag ångerrätt?

Svar: Du kan inom 14 dagar lämna tillbaka tejpen i obruten förpackning och få pengarna tillbaka. Skicka försändelsen tillbaka till oss tillsammans med ditt namn och ordernummer till adressen:

CC Equitation AB
Körlinge 51
18691 Vallentuna

 

Har du fler frågor, tveka inte att kontakta oss på ccequitation@gmail.com så svarar vi så fort vi bara kan!

Med vänliga hälsning,  

Caroline & Caroline