"Att en liten tejpbit kan ha så stor effekt" - Erika

Erika Persson-Kangas bor i Strängnäs och jobbar som veterinärassistent och som terapeut för häst. Hon blev tipsad av en kollega att prova CC Kinesiotejp. Här kan du läsa om hennes upplevelse som kund!

- Jag har testat andra tejper förut men CC Kinesiotejp är den tejp som fäster bäst på hästen. Dessutom är det svårt att göra fel och det är samtidigt enkelt att uppnå fina resultat med kinesiotejp.

Som terapeut har Erika en gedigen utbildning i ryggen och spetskompetens i akupunktur och manuell medicin. Som terapeut jobbar hon både med förebyggande friskvård och rehabilitering. Hon tycker att kinesiotejpen passar bra in i hennes verktygslåda.

- Det är ett jättebra komplement till andra behandlingsmetoder och tekniker som akupunktur och massage. Det är otroligt att en liten tejpbit kan ha så stor effekt, säger hon.

Tejpning som hjälpmedel för den känsliga hästen

Hemma på gården har Erika två egna uppfödningar och ett sto som är dräktig med hingsten Diero Lux N som bland annat tävlats av Stephanie Holmén. Förutom aveln har hon alltid varit intresserad av rehabilitering, berättar hon, och hur man kan hjälpa hästen att få en så välfungerande och stark kropp som möjligt. Hon tycker att det är viktigt att utgå ifrån individen när man börjar tejpa eftersom hästar har olika förutsättningar både mentalt och kroppsligt.

- En av mina hästar är lite introvert och kan känna sig trängd när man ska göra
behandlingar och han blir lätt spänd över ryggen. Då fungerar kinesiotejp väldigt bra. Jag får en jättebra avslappnande effekt utan att inkräkta på hans personliga sfär, vilket också ger en nöjd och lugn häst.

Erika berättar att samma häst tidigare hade en spasm över ryggen, men som försvann efter att ha använt sig av kissing-spines-tejpningen.

- Jag blev glatt överraskad att spasmen försvann men egentligen inte så förvånad.

Tejpar för att effektivisera träningen

Det gäller att vara smart i sin utbildning av hästen och inte överträna, menar Erika som har två unghästar på gården och ett föl på väg. För henne har kinesiotejpen hjälp att effektivisera.

- Min fyraåring är väldigt rak över korset och har svårt att komma in under sig med bakbenen. Eftersom han är ung vill jag inte rida honom så mycket. Då måste man istället träna smart. Kinesiotejpen kompletterar träningen väldigt bra.

Erika lägger aktiverande tejpning över korset som hjälper honom att hitta sina muskler och låter den sitta ett par dagar så att den ger effekt även när han inte rids.

Erika bästa tejpningar: